Vlada TK: 600.000 KM za pomoć privrednicima koji su pretrpjeli štete usljed prirodne nesreće
Foto: Tuzlanski.ba

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je danas Odluku o utvrđivanju prioriteta u raspodjeli sredstava privrednim subjektima na području Tuzlanskog kantona koji su pretrpjeli štete usljed prirodne nesreće.

Ovom odlukom se utvrđuju prioriteti u raspodjeli novčanih sredstava u iznosu od 600.000 KM koje će Federalni fond za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH uplatiti na račun Tuzlanskog kantona.

Ukupan iznos će se raspodijeliti po 2.000 KM za potrebe 300 privrednih subjekata, saopćeno je danas nakon sjednice Vlade.

Prijedlog raspodjele sredstava kreiran je na osnovu procentualnog učešća privrednih subjekata na području općina Tuzlanskog kantona u ukupnom broju privrednih subjekata Tuzlanskog kantona, te vodeći se principom da se svakoj od općina TK raspodijeli najmanje 20.000 KM za deset privrednih subjekata.

Predstavnici općina Tuzlanskog kantona su zaduženi da nakon realizacije potpisanih ugovora, dostave dokumentaciju o namjenskom utrošku sredstava Vladi Tuzlanskog kantona i Federalnom fondu za pomoć na stradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH.

Sredstva će se doznačiti na račune općina nakon što Federalni fond za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH doznači sredstava na račun Tuzlanskog kantona, što se prema riječima premijera očekuje do kraja ove sedmice. (Fena)