Više službenika MUP-a TK-a pod istragom zbog povezanosti sa ubicom iz Gradačca
Foto: Tuzlanski.ba

Stravičan zločin koji je 11. augusta, počinio Nermin Sulejmanović u Gradačcu, potresao je Bosnu i Hercegovinu, ali i region.

Jeziva je činjenica da je svirepi ubica sve objavio na društvenoj mreži Instagram.

Nadležni su još jučer odlučili poduzeti prvi korak u vidu poduzimanja adekvatnih koraka u procesuiranju osoba koji su na društvenim mrežama podržale ubicu i veličale njegove postupke.

Prema informacijama sa kojima raspolaže Tuzlanski.ba, Tužilaštvo Tuzlanskog kantona skupa sa Ministarstvom unutrašnjih poslova TK, pokrenulo je i nove istražne aktivnosti.

Naime u toku je provjera više službenika MUP-a TK. Postoji sumnja odnosno indicija da je policijska službenica MUP-a TK inicijala Dž. S. otkrila lokaciju trostrukom ubici Nerminu Sulejmanoviću gdje se nalazi njegova nevjenčana supruga Nizama Hećiimović koju je brutalno prebio, zatim uživo na Instagramu likvidirao.

Detaljnije informacije nisu poznate za javnost, do okončanja istražnih radnji.

Sestra svirepo ubijene djevojke, Emina Buljubašić, oglasila se i na društvenim mrežama u kojima direktno proziva i poziva institucije na odgovornost:

"Nije moju Nizamu ubio samo Nermin. Nije to uradio samo metkom. Ubio je on život u njoj i ranije. Ubili su je zajedno i njegovi ljudi iz institucija. Sutkinja koja je odbila prijedlog o zabrani prilaska. Doušnici iz MUP-a Gradačac koji su mu rekli s kojeg broja je prijavljeno nasilje u porodici", navodi se.

Zijada Vuković Pamuković, tetka ubijene žene kazala je kako je Nizama sedam dana bila kod nje sa djetetom, prije nego što ju je ubica i nasilnik Nermin Sulejmanović našao.

“Kada je saznao da se Nizama nalazi kod nas došao je na vrata. Prvo je meni prijetio pištoljem, pa je mog sina istjerao napolje. Onda je uzeo dijete i nju odvukao pa počeo da puca po nama. Ranio je mog sina Nedima. Ja sam tada pozvala policiju koja je stigla nakon 20 minuta, iako je naša kuća udaljena samo jedan kilometar" - kazala je Zijada Vuković Pamuković.

Podsjetimo, na sinoć održanoj vanrednoj sjednici Vlada Tuzlanskog kantona je, povodom ubistava nevinih građana na području Gradačca, današnji dan (ponedjeljak, 14. august), proglasila danom žalosti na području Tuzlanskog kantona.

Kako je to ranije i najavljeno danom žalosti bit će proglašen dan kada bude obavljena dženaza Nizame Hećimović, žene koju je ubio Nermin Sulejmanović.

Članovi Vlade Tuzlanskog kantona poštovat će želju članova porodice, da niko od zvaničnika ne prisustvuje sutrašnjoj dženazi.

Na dan žalosti svi organi i institucije na području Tuzlanskog kantona će istaknuti zastave na pola koplja odnosno jarbola.

Obavezuju se sve medijske kuće i druga sredstva informisanja, kao i organizatori kulturno-umjetničkih i sportskih manifestacija na području Tuzlanskog kantona da prilagode svoje programske sadržaje danu žalosti.