Foto: Tuzlanski.ba

Promocija knjiga će se održati u amfiteatru Fakulteta za tjelesni odgoj i sport u Tuzli, u ponedjeljak 30.03.2015. godine u 18 sati.

Esad Kurtagić je rukometnu karijeru započeo kao rukometaš u RK "Sloboda" iz Tuzle, a trenersku u RK "Konjuh" Živinice. Zbog toga su oba kluba organizatori ove iznimne promocije.

esad-kurtagic-rukometEsad Kurtagić - Eso, rukometaš RK "Slobode", RK "Krivaje", reprezentativac Jugoslavije, njemački internacionalac, koji je svoje dugogodišnje trenersko iskustvo kalio u Živinicama, Kataru, Emiratima, Gummersbachu, svim selekcijama reprezentacije BiH, trener je koji sigurno ima šta reći.

Autor je bio veliki igrač, vrhunski stručnjak, pedagog i jedan je od rijetkih na našim prostorima, koji pokušava nesebično svoje znanje da prenese kolegama trenerima.

Knjige imaju visoku stručnu vrijednost jer su pisane na načelima i zakonitostima sportskog treninga, iskustvima najboljih svjetskih trenera, kao i dokazanom vlastitom znanju i iskustvu. Knjige koje će biti promovisane:

1.RUKOMETNI PRIRUČNIK

( Jedinstveni koncept rada sa djecom od 7 do 13 godina)

2.ENCIKLOPEDIJA RUKOMETNIH VJEŽBI II