Ušetao u humanitarno udruženje donirao blizu 12.000 KM i želio ostati anoniman
Foto: Tuzlanski.ba

Udruženje 'Pomozi' putem svoje Facebook stranice objavilo je status kojim saopćavaju kako je njihove prostorije posjetio čovjek koji je donirao novčani iznos od 11.856,70 KM.

'Čovjek je ušetao i pitao za naše aktivnosti i projekte. Nakon što su mu pružene potrebne informacije on je odlučio da donira iznos od 11.856,70 KM i to u svrhu pomoći starim i bolesnim kojima svakodnevno dostavljamo oborke. Zatim novac je doniran i u svrhu užina za djecu ako i u svrhu liječenja bolesnih ali i za pomoć migrantima koji se nalaze na području BiH' - saopćilo je Udruženje 'Pomozi' koje još navodi kako je donator sredstava želio da ostane anoniman.

Udruženje 'Pomozi' zalaže se za humanost na djelu u vidu prikupljanja materijalne pomoći, hrane, lijekova, obuće, odjeće kao i drugih potrepština socijalno ugroženim porodicama, pružanje pomoći izbjeglim, raseljenim i socijalno ugroženim osobama, kroz psiho-socijalnu i humanitranu pomoć.

Pomozi ima za cilj da pomogne svim socijalno ugroženim kategorijama stanovništvau Bosni i Hercegovini; povratnicima, sahmohranim majkama, porodicama bez stalnih primanja, siročadi, invalidima, bolesnicima…

Pomozi je udruženje dobrih ljudi koji su okupljeni oko iste ideje – prije svega humanost na djelu.