Foto: Tuzlanski.ba

University hotel Dorrah, 09.03.2017 godine je bio organizator i domaćin prve motivacione konferencije za studente i maturante pod nazivom ''Koraci ka uspjehu''. Ovo je ujedno i prva konferencija u organizaciji University hotela Dorrah. 

Do sada ova ustanova pružala je usluge studentskog smještaja ali u sklopu svog djelovanja jedan od glavnih ciljeva ove ustanove pored smještaja  jeste  i pružanje podrške kako korisnicama usluga studentskog smještaja tako i ostalim studentima. Do pocetka naredne akademske godine planirana je organizacija još tri konferencije.

Naše naredne  konferencije će imati za cilj motivisati studente za učenje i  postizanje što boljih rezultata, usmjeravanje na pozitivne stvari, razvijanje kreativnih ideja, razvijanje svijesti poduzetništva, poticati sagledavanje šire slike potencijalnih mogućnosti koje su pred nama, okupljanje mladih ljudi, spajanje znanja i iskustva jer samo zajedničkim snagama možemo biti promjena koju želimo vidjeti u našem okruženju a koja nam je prijeko potrebna, navela je direktorica hotela.

Vjerujem da je za govornike ova konferencija bila jedna u nizu ali za nas studente koji smo na samom početku bio to je mali korak ka velikom uspjehu. Jedno od glavnih pitanja koje se samo nametnulo bilo je '' Da li želite biti uspješni '' ? Bez obzira o kome se radilo, svi mi imamo jednu želju a to je biti uspješni u onome što radimo, bilo da se radi o kuhanju, fudbalskoj utakmici, slikanju. Biti uspješan, znači ostvariti svoje lične ciljeve, raditi za dobrobit sebe i svoje zajednice. Mene je posebno dojmila gošća, psiholog Tule Aida koja je  na razne načine i kroz interesantne priče dočarala put ka uspjehu, koji ne dolazi preko noći a ni sam od sebe. Sve počinje od nas samih, od naše hrabrosti da svoj san i želju pretvorimo u stvarnost. Jednoglasno s puno oduševljenja moje prijateljice i ja smo osjetile veliko uzbuđenje i želju za postizanjem što boljih rezultata u svom obrazovanju, ali smo vidjele i svoje buduće ciljeve. Danas je potrebno više ovakvih dešavanja gdje gosti predavači pričaju svoje doživljaje i iskustva kroz koja su oni prošlu tokom svog kontinuiranog obrazovanja, a ne nešto što su uspjeli pročitati u novinama ili pak na internetu, navela je studentica Rahmanović Amna.

Zaista sam prezadovoljna! Sretna sam jer je primjetna želja kod naših studenata za neformalnim obrazovanjem, nadogradnjom ličnih kvaliteta i sposobnosti i  da su sve više zainteresovani i uključeni u razne projekte. Drago mi je da to više nije grupa mladih ljudi koji se prepuste jednoj ''rijeci'' pa gdje ih odvede. Naša omladina je jako inteligentna, prepuna kreativnih ideja , samo što rijetko imaju priliku i hrabrost da to iskažu. Mi ćemo se u narednom periodu povezati što više sa našim studentima. U razgovoru sa našom dragom profesoricom Đonlagić-Alibegović Sabinom, odlučile smo da učvrstimo našu saradnju i zajedničkim snagama djelovati na istim ili sličnim projektima. Iskoristiću priliku i posebno se zahvaliti govornicima Đonlagić-Alibegović Sabina, Tule Aida, Mujkanović Amra, Smajić Anel i Ćatibušić Mirza koji su na jedan jednostavan a poseban način ispričali svoju priču i prenijeli znanje i iskustvo na naše studente. Veliko hvala i fotografu Dario Matić koji je sve lijepe momente konferencije zabilježio svojim objektivom,  navela je direktorica Mumbašić Emina. (Tuzlanski.ba)