U gradskim centrima pojačana frekvencija vozila
Foto: Tuzlanski.ba

Na putevima u BiH saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu. Dužih zastoja nema, a frekvencija vozila je pojačanog intenziteta na dionicama u gradskim centrima.

Zbog novih padavina vozače upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja i molimo za maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Povremene polusatne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su na dionici M-1.8 Lončari-Orašje (u blizini mjesta Dusine) i regionalnom putu R-448 Goražde-Čajniče (kod mjesta Zupčići).

Zbog minerskih radova, do povremenih obustava saobraćaja dolazi u vremenu od 14 do 14:30 sati na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Jajce na lokalitetu Bočac i u vremenu od 09 do 10 i od 13 do 15 sati, na magistralnom putu M-5 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo dionice autoputeva A-1 Tarčin–Vlakovo (izlaz za Lepenicu) i Banja Luka-Bosanska Gradiška, (lokalitet petlje Mahovljani), kao i magistralne puteve: M-16.4 Bugojno-Novi Travnik, M-16.2 Prozor-Jablanica, M-17 Jablanica-Mostar, M-18 Živinice-Šićki Brod, M-5 Bihać-Izačić i M-1.8 Srebrenik-Orašje.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. (Tuzlanski.ba)