U centru Banovića otvorena obnovljena raskrsnica regionalnih cesta
Foto: Tuzlanski.ba

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, predvođena premijerom Begom Gutićem, prisustvovala je svečanom otvorenju modernog kružnog toka na mjestu spajanja dvije regionalne ceste, čijom je izgradnjom riješeno usko grlo u saobraćaju, u samom centru Banovića.

Kako se navodi u saopćenju, ovo je jedan od naznačajnijih infrastrukturnih projekata Direkcije regionalnih cesta, koja je uz podršku Vlade TK i Općine Banovići osigurala novac.

- Važno je napomenuti da je ovo značajan projekt za Banoviće jer rješava problem saobraćajnog tranzita, koji je do sada išao kroz sami centar općine. Možemo najaviti i nastavak ovog projekta izgradnje oko 900 metara asfalta na izlazu iz Banovića. Iduće godine planiramo kroz kreditna sredstva Regionalne direkcije cesta presvlačenje kompletne dionice od petlje Križaljka do Banovića - rekao je Gutić.

Dvogodišnji projekt rekonstrukcije ove raskrsnice u Banovićima koštao je oko 1,5 miliona KM.

Na području općine Banovići također je u toku rekonstrukcija kompletne putne mreže koja ide prema Aerodromu Tuzla.

Pored kružnog toka u Banovićima u toku je izgradnja još dva, jednog prema Međunarodnom Aerodromu Tuzla koji bi trebao biti pušten u promet u narednih mjesec dana i drugog na istoj dionici puta, preko Par Sela, saopćeno je iz Vlade TK-a.