Foto: Tuzlanski.ba

Sa radovima Mirana Mujačića, umjetnika iz Tuzle, javnost je već odavno upoznata. Miran stvara u zanimljivoj "cutout tehnici", koja podrazumijeva korištenje više nijansi jedne osnovne boje. 

Podsjećanja radi, u pitanju je talentovani umjetnik iz grada soli čiji su radovi toliko fascinantni i realistični da je nekad teško povjerovati da ih je stvorila ljudska ruka.

Godinama unazad, Miran sa toliko strašću i strpljenja stvara svoja djela čiji je rezultat zadivljujući.

Vezano | Miran Mujačić nakon iscrtavanja murala Radeta Šimića: Ovo je bio jedan od težih i zahtjevnijih radova u životu 

Strast prema umjetnosti ostala je do danas a od nedavno je dobila i svoj identitet u vidu robnog branda Brand ARTIST Clothing koji će po mnogima za veoma kratko vrijeme postati prepoznatljiv jednako kao i svi Miranovi raniji radovi.

"Dugi niz godina se bavim grafičkim dizajnom, slikarstvom i ilustracijom tako da sam kroz taj posao počeo da se susrećem i sa tekstilnim dizajnom u spoju sa grafičkim dizajnom. Želja i ideja za pokretanje vlastitog brand-a je krenula još prošle godine i kao u svakom biznisu uvijek postoji jedna doza opreznosti kada se nađem pred velikim izazovom ili projektom." za Tuzlanski.ba istakao je Mujačić, te navodi pojedinosti pokrenutog branda:

"Brand ARTIST Clothing je nastao ove godine i za početak ima cilj da predstavlja dio urbane kulture u Tuzli kao i u Bosni i Hercegovini. Spoj grafičkog dizajna, tipografije, grafita i ilustracije je glavni motiv na majicama i duksericama. Za početak smo predstavili dva modela dukserica kao i dva modela majica kratkih rukava koje su trenutno u prodaji. Prodaja se isključivo vrši putem instagrama i facebooka. Za skoriju budućnost nam je cilj da predstavimo još dva modela dukserica, ali takođe radimo i na pripremama za ljetnu kolekciju." zaključuje Mujačić.

Vezano | Mladi umjetnik Miran Mujačić svojim portretima oduševio prepun BKC  

Brand ARTIST Clothing možete posjetiti na na zvaničnoj Facebook i Instagram stranici.