Tuzla: Vojnici OS BiH spasili ženu koja je automobilom sletjela u nabujalu rijeku Jalu (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Pripadnici Oružanih snaga BiH vojnici Nermin Husanović, Džemo Bešić i Emir Suljić danas su u ranim jutarnjim satima na putu za posao u mjestu Šići spasili ženu koja je s automobilom sletjela u korito rijeke Jale u Tuzli.

Žena koja je upravljala automobilom Renault Clio, njemačkih registarskih oznaka, vozeći se ispred automobila pripadnika OS BiH izgubila je kontrolu nad vozilom koje je potom sletilo u korito rijeke Jala.

Brzom i hrabrom intervencijom pripadnika OS BiH, koji su istrčali iz automobila i bez ikakvog razmišljanja krenuli u spašavanje i izvlačenje unesrećene iz korita rijeke, izbjegnuta je veća tragedija. Žena je na vrijeme izvučena iz automobila u polusvjesnom stanju. Nakon toga su na mjesto događaja stigli  Hitna pomoć i policija.

Pripadnici OS BiH još jednom su pokazali da su spremni, sposobni i obučeni da u svakom trenutku budu na raspolaganju građanima Bosne i Hercegovine, pogotovo u najtežim životnim trenucima.

Jedan od vojnika I klase Bešić Džemo kazao je da je žena izgubila kontrolu nad vozilom te sletjela u nabujalu rijeku.

- Zaustavili smo naše vozilo i dvojica mojih kolega vojnici Emir Suljić i Nermin Husanović su se odmah uputili ka rijeci Jali u akciju spašavanja, dok sam ja ostao da nazovem hitnu pomoć.

Kada su njih dvojica došli do auta, vidjeli su da je najveći problem u izduvnim gasovima koji su bili unutar auta, što je moglo ubrzo dovesti do gušenja. Ja sam iz našeg auta dodao odvijač i španer (konopac za izvlačenje), nakon čega su oni razbili staklo na autu i izvukli ženu i njenu torbicu sa ličnim dokumentima.

Žena nije bila teže povrijeđena, ali je bila u šoku. U međuvremenu je došla policija i hitna pomoć, koji su nakon naše akcije pružili dalju asistenciju. Sve je trajalo oko 10-ak minuta - kaže Bašić.

Vojnici OS BiH pokazali hzmanost, spremnost i obučenost pripadnika OS BiH da pomognu u ovakvim situacijama. (Patria)