Turistički biser: Prvi skokovi sa vodopada u Jajcu, dolaze takmičari iz cijelog regiona
Foto: Tuzlanski.ba

Pripreme za prve skokove sa vodopada u Jajcu u punom su zamahu, piše bh. novinska agencija Patria (NAP).

Takmičari iz cijele BiH 21. juna ove godine će se prvi put takmičiti u skokovima sa ovog vodopada. Bit će pozvani i takmičari iz Hrvatske, Crne Gore, Srbije ali i drugih zemalja.

Visok oko 21 metar, nastao na ušću Plive u Vrbas, vodopad u Jajcu je prema mnogim ocjenama među deset najljepših vodopada u svijetu. Među rijetkim je vodopadima koji se nalazi u samom centru grada.

Direktor Agencije za kulturno-historijsku i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca Huso Hadžić kazao je za Patriu kako Jajce posljednjih godina ulaže velike napore da prirodne ljepote ovog stoljetnog kraljevskog grada maksimalno uključi kao privredni resurs grada, i od njih izvuče ekonomsku korist.

Trud i posao, čini se, itekako su im se isplatili. Jajce svake godine posjećuje sve više turista. Lani ih je bilo 80.000, a ove godine taj broj bi mogao biti i veći.

- Kreativnost danas zauzima veoma važnu ulogu u poslovanju. To smo shvatili i zbog toga mijenjamo našu poslovnu filozofiju – kaže Hadžić.

- Uvodimo nove sadržaje koji će privući i što duže zadržati turiste – dodaje on.

U Jajcu će se 24. i 25. maja održati prvi Sajam turizma i eko proizvoda u Jajcu.

Sljedeće godine u ovom gradu, za kojeg kažu da je grad svjetlosti, planirano je i Svjetsko prvenstvo u ribolovu, piše Patria.