Foto: Tuzlanski.ba

Srednja muzička škola “Čestmir Mirko Dušek” Tuzla 14. juna organizuje tradicionalni godišnji koncert.

Srednja muzička škola Tuzla poziva sve ljubitelje klasične muzike na godišnji koncert koji će se održati u Hrvatskom kulturnom centru Tuzla od 20:00h.

Svi posjetioci će imati priliku da uživaju u raznovrsnom sadržaju koji su pripremili učesnici koncerta.

Dejan Milkunić, direktor Srednje muzičke škole “Čestmir Mirko Dušek” je otkrio nekoliko detalja koji vas čekaju na sutrašnjem koncertu:

“Profesori i učenici su ostvarili veliki broj nagrada samim time uradili i veliki broj materijala, probrali smo ono najbolje i najatraktivnije za program godišnjeg koncerta. U završnoj fazi koncerta ćemo imati priliku da čujemo nešto što do sada nije bila praksa kada je u pitanju izvođenje klasične muzike.”

Radi se o nestandardnom, do sada neviđenom koncertu koji se dešava na kraju svake školske godine s ciljem promocije realizovanog rada profesora i učenika Srednje muzičke škole.

“Na koncertu će nastupiti najbolji učenici iz svih razreda tako da ćemo na repertoaru imati 23 tačke u kojima sudjeluje orkestar i hor. Imati ćemo preko 100 učenika u Hrvatskom kulturnom centru.” - Dejan Milkunić.

Koncert se održava u Hrvatskom kulturnom centru Tuzla od 20:00h. Dođite na ovaj nesvakidašnji muzički događaj koji su za vas pripremili učenici Srednje muzičke škole.