Stojanović: Još neću dati saglasnost za novu Vladu FBiH
Foto: Tuzlanski.ba

Potpredsjednik Federacije BiH Igor Stojanović rekao je da još neće dati saglasnost na odluku o imenovanju Vlade FBiH koju je prošle sedmice potpisala i proslijedila predsjednik FBiH Lidija Bradara.

"Pokušaću se izboriti za neka kvalitetnija imena i još neću dati saglasnost dok ne dobijem konačne odgovore od koalicionih partnera", rekao je Stojanović Srni.

Za federalnog premijera predložen je Nermin Nikšić (SDP BiH), za ministra finansija Toni Kraljević, a za ministra razvoja, preduzetništva i zanatstva Vojin Mijatović, koji će biti i zamjenici premijera, navodi se u odluci o imenovanju federalne Vlade.

Za ministra unutrašnjih poslova predložen je Almin Hopovac, za ministra pravde Vedran Škobić, za ministra energije, rudarstva i industrije predložen je Adis Bubalo, a za ministra kulture i sporta Sanja Vlaisavljević.

Predloženo je da ministar saobraćaja i komunikacija bude Andrijana Katić, ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar, ministar za pitanja ratnih veterana i invalida Hasan Handžić, a ministar zdravstva Milenko Bevanda.

Dužnost ministra obrazovanja i nauke trebalo bi da obavlja Vedran Lakić, ministra trgovine Anel Kljako, ministra rada i socijalne politike Adnan Delić, ministra životne sredine i turizma Nasiha Pozder, ministra prostornog uređenja Željko Nedić i ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Zuhad Porčić.

Nakon što bude data saglasnost, odluka će biti upućena Predstavničkom domu Parlamenta FBiH na usvajanje, koji ima rok da je prihvati do četvrtka, 6. aprila.