Foto: Tuzlanski.ba

 Stanari ulice Aleja Alije Izetbegovića br.18, 20 i 22 (bivša Oktobarska) duga, siva zgrada neposredno do zgrade Gradske uprave se nalaze, kako navode u dikriminirajućem položaju. U dopisu portalu tuzlanski.ba žele da se obrate gradonačelniku, komunalnim službama i javnosti:

Ulična rasvjeta na pomenutim brojevima nije u funkciji mjesecima. Niti jedan jedini stub ulične rasvjete ne radi. Pojedini stubovi su čak i tokom rata radili što danas nije slučaj. Dana 12.04.2017. je rasvjeta u krugu zgrade Gradske uprave popravljena, dok su pomenute stubovi, kao i stubove na susjednom parkingu uredno zaobišli.

Parking ispred zgrade je potpuno blokiran vozilima onih koji poslove obavljaju u zgradi Gradske uprave, uposlenici Pošte, Bh Telecoma, Opštinskog suda, te kupci, gosti i rekreativci zgrade Mellain koji ne žele platiti parking. Svakodnevno se na naš parking prostor parkira na hiljade vozila.

Svi ti pojedinci iza sebe ostavljaju smeće, litre motornog ulja, uništavaju vozila stanara zgrade, izazivaju saobracajne nesreće te bježe sa lica mjesta (što se može provjeriti u MUP-u TK), nedozvoljeno parkiraju, parkiraju po zelenoj površini parka...

Asfalt ispred zgrade danas, odnosno dijelovi koji još uvijek postoje više podsjećaju na makadam u nekoj zabiti nego na asfalt koji se gle čuda nalazi tik uz glavnu zgradu grada Tuzla. Posipni materijal debljine nekoliko centimetara je još uvijek uredno posut ispred zgrade i niko nema namjeru da isti ukloni.

Navedeni prostor nije opran od strane Komunalca od vremena kada se zgrada Uprave preselila u prostor bivše Komande II korpusa, iako na tom istom našem prostoru Komunalac vrši punjenje svojih cisterni za pranje ulica. Ironija.

Pored zgrade se nalazi i košarkaško igralište koje je u istom stanju. Objašnjenje Komunalca da ne mogu proći zbog silnih vozila koja su tu parkirana "ne pije vode" jer danima vikenda ili u večernjim satima mogu slobodno prići i oprati dati prostor kao nekada u neka bolja vremena.

Istina, cisterna Komunalca je prije nekoliko dana izvršila čisćenje ulice, ali samo iza naše zgrade i to onaj dio koji se vidi sa prozora gradonačelnikovog ureda, dok su dio ispred zgrade na brojevima 18, 20 i 22 te dječije igralište uredno zaobišli.

U posljednja 3 dana su na navedenom području  ukradena 2 metalna šahta, te izvršen pokušaj krađe iz motornog vozila (koji su stanari spriječili) te na tom mjestu sada postoje 2 duboke rupe koje zbog već navedenog problema sa rasvjetom predstavljaju opasnost po pješake. Dakle gospodo, problemi su sljedeći:

1. Rasvjeta
2. Čistoća na brojevima 18, 20, 22, a ne samo iza zgrade
3.Uništeni asfalt
4. Ukradeni šahtovi
5. Sigurnost građana
6. Parking prostor