Srđan Šušnica dobio otkaz
Foto: Tuzlanski.ba

Glavni revizor Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske Jovo Radukić donio je 01.03.2019. godine Rješenje kojim se Srđanu Šušnici, diplomiranom pravniku, zaposlenom na radnom mjestu revizora učinka u Glavnoj službi za reviziju javnog sektora, izriče disciplinska mjera prestanak radnog odnosa, potvrdio je za medije njegov advokat Senad Pećanin.

U obrazloženju ove odluke navodi se da je ona donijeta nakon disciplinskog postupka protiv Šušnice, u kojem je utvrđeno da je on “odgovoran što je u periodu od 26. jula 2015. do 28. aprila 2018. godine i dalje, javno manifestovao svoja politička uvjerenja na štetu javnog ugleda revizora i profesionalni status i javni ugled Glavne službe za reviziju javnog sektora na način da je javno iznosio stavove kao što su: da je Republika Srpska “genocidna tvorevina”, da vlasti u RS i Srbiji zloupotrebljavaju Dejton za multicipliniranje i ponavljanje nepravde te za učvršćivanjem svih posljedica genocidnog homogeniziranja Srba na jednoj očišćenoj teritoriji i drugo”.

Na ovu odluku Šušnica će se žaliti u zakonskom roku od 30 dana nadležnom sudu u Banja Luci.

Podsjećamo, Šušnica je početkom februara zbog prijetnji koje su mu upućene napustio Banja Luku sa porodicom. (Tuzlanski.ba)