Šest dana nakon nestanka: Šestogodišnja djevojčica pronađena i upućena u UKC Tuzla
Foto: Tuzlanski.ba

Kako je za RTV Slon prije nekoliko trenutaka potvrdio Halid Emkić, glasnogovornik Policije Brčko distrikta, šestogodišnja djevojčica koja je nestala prije šest dana je pronađena.

Djevojčica je pronađena na području Srebrenika na lokaciji ispod Golog brda na lokalitetu Oštri kamen.

Djevojčicu je pronašao mještanin Damir Kavgić u koritu riječice Bistrice koji je i ponio curicu do vozila a potom do bolnice u Srebreniku odakle je odmah upućena u Univerzitetsko-klinički centar Tuzla gdje će biti zbrinuta, a Emkić za sada nije mogao reći da li se nalazi u teškom zdravstvenom stanju.

Podsjećamo, Policija Brčko distrikta, zajedno sa pripadnicima policijske stanice Srebrenik je intenzivno tragala za šestogodišnjom djevojčicom koja je 18. jula ove godine nestala, zajedno sa svojim bratom dvadesetdvogodišnjim Elvedinom Alićem.

Elvedin Alić pronađen je prije dva dana u stanju iscrpljenosti, a djevojčici nije bilo ni traga.

Po šumama u graničnom području između Brčko distrikta i općine Srebrenik bili su angažovani pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja, Gorske službe spasavanja iz Mostara, Federalne uprave Civilne zaštite, MUP-a Tuzlanskog kantona, te Odjeljenja za javnu bezbjednost i Policije Brčko distrikta.