Prema pravosnažnom rješenju općinskih sudova u Zeničko - dobojskom kantonu, uništeno je osam automobila koja su bila u vlasništvu višestrukih povratnika u činjenju težih prekršaja u saobraćaju.

Sankcije za bahate vozače: U Zenici uništeni automobili višestrukih povratnika u činjenju prekršaja
Foto: MUP ZDK | Uništavanje vozila

''Radi se o vozilima koja su u ranijem periodu policijski službenici Uprave policije Zeničko-dobojskog kantona oduzeli od višestrukih povratnika u činjenju težih prekršaja u saobraćaju, odnosno onih vozača koji su bahatom i opasnom vožnjom ugrožavali druge učesnike u saobraćaju, dovodili u opasnost živote ljudi i njihovu imovinu'', saopšteno je iz MUP-a Zeničko - dobojskog kantona. 

U narednom periodu Uprava policije će u cilju unapređenja stanja u oblasti sigurnosti saobraćaja na putevima u Zeničko-dobojskom kantonu nastaviti sa pojačnim akitvnostima i u svim slučajevima kada su ispunjeni zakonski uslovi od nesavjesnih vozača oduzimati motorna vozila.

/ Anketa

Trebaju li se uvesti ovakve sankcije i za bahate vozače u TK?
Rezultati

Na ovaj način se pokušava utjecati na svijest nesavjesnih vozača kako bi se spriječilo ugrožavanje saobraćaja i izbjegle tragične posljedice.

''Koristimo priliku da pozovemo građane, sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise kako bi prvenstveno sačuvali svoje živote, a potom i živote i imovinu drugih građana, te kako se ne bi suočili sa posljedicama oduzimanja i uništenja vozila'', navedeno je.