Foto: Tuzlanski.ba

Prema evidenciji JKP "Pannonica" kompleks jezera jučer je posjetilo oko 8.200 posjetilaca, dok je danas do 16 sati je registrovano više od 13.000 gostiju.

Sunčani vikend i povoljne vremenske prilike protekla dva dana na Panonskim jezerima privukla su više od 21.000 kupača iz svih krajeva BiH ali i iz inostranstva. Podsjećamo, mjesec juni zbog nepovoljnih vremenskih prilika zabilježio je najlošiju posjetu u zadnjih 10-tak godina jer je za cijeli mjesec Pannonicu posjetilo oko 27.000 gostiju iako je plan bio 70.000 prodatih ulaznica.

Ove godine posjetioce na Pannonici, prepoznatljivoj po slanoj ljekovitoj vodi i brojnim drugim pogodnostima, očekuju i neke druge novine. Osim kafića na vrhu slapova, biće otvorena i ljetna bašta „Vrtić“ u izgradnji je most koji će spajati Centralni gradski park i kompleks Panonskih jezera kao i niz drugih pogodnosti koje će sigurno uljepšati provedeno vrijeme svim posjetiteljima koji se odluče odmarati na Panonskim jezerima.

Temperatura čiste slane vode danas u 15 sati iznosila je 28 stepeni celzijusa, salinitet 35 grama/litar, a temperatura zraka u hladu 30 stepeni celzijusa. (Tuzlanski.ba)