U periodu od 26. do 30. augusta održana je Ljetna škola matematike.

Realizovana Ljetna škola matematike u Tuzli za nadarene učenike iz Bosne i Hercegovine
Foto: Richmond park school

Ljetna škola je namijenjena nadarenim učenicima od osmog razreda osnovne škole do četvrtog razreda srednje škole, s ciljem unapređenja njihovog znanja iz matematike i uvida u njenu primjenu.

Organizatori Ljetne škole matematike su Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Tuzli, Udruženje matematičara Tuzlanskog kantona i Richmond Park School Tuzla.

Učenici su imali priliku dodatno se pripremati za predstojeća domaća i međunarodna takmičenja, a u tome su im pomogli ugledni univerzitetski profesori, uspješni takmičari s različitih nivoa takmičenja, te profesorice matematike Richmond Park škole: Dina Mehanović Hulusić, Aldina Mujanović i Sandra Golubović.

Tehničku podršku za organizaciju cjelokupnog programa pružila je profesorica matematike Dina Mehanović Hulusić.

Tokom trajanja Ljetne škole, učenici su svakodnevno imali četiri časa predavanja od 9.00 do 12.30, dok je od 13.00 do 14.00 bio predviđen čas za samostalan rad ili rad u grupama na gradivu obrađenom na predavanjima, uz nadzor profesora.

Ljetna škola je uspješno realizovana, a učenici su, po završetku cjelokupnog programa, usvojili nova znanja, stekli nova iskustva i prijateljstva, saopštili su organizatori.