Iako Tuzla nema veliku rijeku pogodnu za raft takmičenja, Raft-eko klub „Accent“ godinama uspješno organizira susrete raftera, koji su postali tradicionalan događaj u gradu.

Raftlook 2024: Rafterske vještine, prezentacija opreme i nezaboravno druženje uskoro na Panonici
Foto: Arhiva

U Tuzli će ot 13. do 15. septembra na Panonskim jezerima biti održani XVI međunarodni susreti raftera pod nazivom „Raftlook 2024“.

Ovaj sportsko-manifestacioni događaj organizira Raft-eko klub „Accent“ iz Tuzle, jedan od najstarijih rafting klubova u Bosni i Hercegovini.

Iako Tuzla nema veliku rijeku pogodnu za raft takmičenja, Raft-eko klub „Accent“ godinama uspješno organizira susrete raftera, koji su postali tradicionalan događaj u gradu. Kroz ovu manifestaciju, organizatori žele pokazati da se trud i ljubav prema raftingu mogu mjeriti sa uspjesima sličnih događaja na rijekama poput Une, Neretve, Drine i drugih prirodnih ljepota Bosne i Hercegovine.

„Raftlook 2024“ ima za cilj popularizaciju raftinga kao adrenalinskog sporta, te okupljanje zaljubljenika u prirodu i sport.

Susreti će pružiti priliku za demonstraciju rafterskih vještina, prezentaciju opreme i, naravno, nezaboravno druženje.

Ulaz na događaj je besplatan, što dodatno poziva sve zainteresovane da prisustvuju i podrže ovaj jedinstveni događaj, poručuju organizatori.