Šesti je dan borbe sa požarom na deponiji otpada u Kladnju. Situacija je sve teža, a angažovane su sve raspoložive vatrogasne jedinice sa područja Tuzlanskog kantona. 

Požar u Kladnju: Tokom jučerašnjeg dana povrijeđeni vatrogasac i uposlenik Civilne zaštite
Foto: DVD Kladanj

Tokom ječerašnjeg dana ukazana je ljekarska pomoć u domu zdravlja Kladanj jednom vatrogascu iz Živinica i jednom uposleniku Civilne zaštite Kladanj zbog trovanja velikom količinom dima. Isti su upućeni na kućno liječenje, saopšteno je iz Kantonalne uprave civilne zaštite.

U toku jučerašnjeg dana radnici komunalnog preduzeća i nekoliko privatnih firmi radili su na dovozu posipnog materijala, zemlje i pijeska, kako bi se požar stavio pod kontrolu.

Vezani članak Zbog požara na deponiji otpada u Kladnju proglašeno stanje prirodne nesreće

Zatražena je pomoć od svih gradova i općina u okruženju u vidu slanja raspoloživih vozila za dostavu vode i vatrogasnih vozila.

Akcija je prekinuta u 15 sati i 30 minuta zbog opasnosti od obrušavanja.

''Vode se aktivnosti da se obezbijedi pristupni put iz kotline kako bi se nastavilo sa daljnjom akcijom gašenja deponije koja još uvijek gori, ali nema mogućnosti da se požar proširi na okolinu'', navedeno je.

Problem predstavlja ogromna količina dima koja je prekrila kompletnu teritoriju Općine Kladanj.

Podsjećamo, načelnik Općine Kladanj donio je Odluku o proglašenju stanja prirodne ili druge nesreće na području Općine Kladanj prouzrokovane velikim požarom na gradskoj deponiji Stanovi.