Policija pronašla lažne maserke koje su krale novac od penzionera
Foto: Tuzlanski.ba

Policija je protiv Bišćanki Ilde H. (21) i Emine D. (20), te šesnaestogodišnjakinje kojoj identitet nije saopšten, podnijela izvještaj dobojskom Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da su, lažno se predstavljajući kao maserke, na području Doboja od dvije starice ukrale oko 11.500 KM.

Izvor blizak istrazi je rekao da su one radile tako što bi Ilda, zajedno sa maloljetnicom ili s Eminom, dolazila u kuću starijih osoba ponudivši im besplatnu masažu. Treća bi ih u to vrijeme čekala napolju.

"Kada bi ušle u stan jedna bi obično masirala vlasnika ili vlasnicu, a druga bi iskoristila nepažnju i krala novac koji bi našla. Uglavnom su birale penzionere i ljude po selima, koje bi na ovaj način prevarile i pokrale ih", ističe izvor blizak istrazi i dodaje da su prevarantkinje često farbale kosu i mijenjale frizuru, čime su krile svoj identitet.

Njih tri su saslušane u policijskim prostorijama i potom puštene, a terete ih za krađe. Izvještaj je, dakle, podnesen zbog dvije krađe, ali će istraga, po svemu sudeći, biti proširena jer se sumnja da su prevarantkinje na sličan način počinile više prevara na području Novog Grada i susjednih opština.

Posljednja žrtva, prema nezvaničnim informacijama, bio je penzioner Vlado Ćurić (77) iz sela Blatna, kod Novog Grada. Njemu su u avgustu ove godine iz kuće dvije lažne maserke odnijele oko 9.000 maraka.

Ćurić je ranije ispričao policiji da su mu na vrata došle dvije ženske osobe, koje su se predstavile kao medicinske sestre i pojasnile da pružaju kućnu pomoć starijim osobama. Potom su ga pokrale. (Nezavisne.com)