Nedim Sladić prezentacijom najavio kakve nas vremenske (ne)prilike očekuju za dane vikenda
Foto: Tuzlanski.ba

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za subotu, 23. septembra, te upalio narandžasti meteoalarm. Kako navode, upozorenje izdaju zbog očekivanih obilnih padavina.

Padavine se očekuju širom zemlje, dodaju: "Širom zemlje se očekuju obilnije padavine, što može uzrokovati pojavu bujičnih i urbanih poplava."

Upozorenje o očekivanim padavinama uputila je i BHmeteo ekipa, koja je poručila: "Sutra (23. 09.) od jutarnjih sati talas obilne kiše i pljuskova sa grmljavinom formiraće se duž sjeverozapadne, zapadne i jedinim dijelom centralne Bosne. Uz lokalno veću količinu padavina u kratko vrijeme mogu se javiti bujicne poplave. Sa dolaskom padavina Temperature u padu tako da će sutra najprije zahladniti u Krajini. Sredinom dana i poslijepodne padavinska linija sa zapada pomijera se prema istoku zahvatajuci veći dio zemlje, a do noći na nedelju i sve krajeve. Sa dolaskom padavina Temperature u padu. Nestabilno vrijeme uz lokalno padavine nastavlja se i tokom nedelje, a uz osjetno zahlađenje ugođaj će biti pravi jesenji."

Bh. meteorolog Nedim Sladić na društvenim mrežama objavio je video prezentaciju vizualnih parametara za predstojeći vikend.