Foto: Tuzlanski.ba

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla početkom juna ove godine trebali bi početi radovi na izgradnji atrija, a prema prvim informacijama vrijednost investicije je okvirno milion konvertibilnih maraka.

Idejno rješenje već je završeno, a uskoro se očekuje izrada glavnog i izvedbenog projekta izgradnje atrija koji dosad nije postojao na Međunarodnom aerodromu Tuzla.

Cilj ovog projekta je rasterećenje putničkog terminala u kojem su trenutno smještene poslovnice nekoliko turističkih agencija, rent a car agencija i suvenirnica koje će biti izmještene u atrij, potvrđeno je za Tuzlanski.ba iz Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Na ovakav način veći prostor u putničkom terminalu bit će stvoren za sve osobe koje koriste usluge tuzlanskog aerodroma. Kako će u budućnosti izgledati atrij veličine od okvirno 900 kvadratnih metara pogledajte u foto-galeriji.

Također, recimo i to da je trenutno u toku proširenje putničkog terminala, a završetak radova se očekuje do kraja mjeseca maja, nakon čega će se pristupiti realizaciji izgradnje atrija.

Podršku i u ovom projektu Međunarodni aerodrom Tuzla dobija od Vlade FBiH i Vlade TK. (A.K. | Tuzlanski.ba)