Foto: Tuzlanski.ba

JU Osnovna muzička škola Tuzla je dana 29. marta 2017. godine bila domaćin seminara za harmoniku, na kojem je predavač bila Danijela Gazdić, redovan profesor na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu.

Tokom dana, pored predavanja za nastavnike, organizovani su masterclass-ovi za profesore i učenike.

Na gore pomenutom seminaru učestvovali su učenici i profesori Osnovne i Srednje muzičke škole Tuzla kao i Odjeljenja muzičke škole iz Živinica.

Profesor Gazdić Danijela je osnovne studije završila na Kijevskom državnom konzervatorijumu “Petar Iljič Čajkovski“, a magistrirala na Nacionalnoj muzičkoj akademiji Ukrajine.

1998.godine imenovana započinje rad na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu gdje bilježi zapažene pedagoške rezultate. Pored pedagoške djelatnosti redovno drži koncerte i žiri je na mnogim domaćim i međunarodnim takmičenjima.

JU Osnovna muzička škola Tuzla planira i u narednom periodu organizovati seminare i radionice za profesore i učenike različitih odsjeka, a sve u cilju unapređenja odgojno-obrazovnog rada. Održavanjem ovakvih seminara daje se prilika našim učenicama da rade sa eminentnim stručnjacima.