Još pet dana do „Dječijeg sajma“ u Tuzli: Izlagači pripremaju velike popuste, nagrade i gratis proizvode (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

„Dječiji sajam 2015“, velika revijalno-sajamska manifestacija, vrata tuzlanskog SKPC Mejdan  posjetititeljima će otvoriti u petak 8. maja, a trajat će do 10. maja 2015. godine.

Organizatori, Tuzlanski sajam i Lions Club Tuzla, privode kraju pripreme za realizaciju događaja koji je naišao na odlične reakcije u cijeloj tuzlanskoj regiji, a u okviru kojeg će za 20.000 očekivanih posjetitelja biti realizovano blizu 100 scenskih nastupa, te na desetine radionica i igraonica.

Za veliki broj posjetitelja, posebno onih najmlađih pripremaju se i izlagači i partneri „Dječijeg sajma 2015“. Većina učesnika u sajamskoj postavci sa svojim proizvodima i uslugama namijenjenim igri, te zdravom i pravilnom razvoju i rastu djece, najavila je brojne sajamske popuste i nagradne igre od kojih nekoliko i izdvajamo.

Union foods će za kupovinu proizvoda Monte u određenoj vrijednosti kupcima poklanjati gratis bilježnice i torbe. Poklanjat će i Nestle, vodeća prehrambena kompanija na svijetu, koja će tokom trajanja sajma podjeliti škrinju gratis sladoleda.

Dotea, oprema za bebe i djecu, posjetiteljima „Dječijeg sajma“ poklanja 30% popusta na sve modele BRITA bokala, 20% sajamskog popusta na proizvode Baby-Nova, Tommee Tippee i Tega Baby i 15% popusta na K's Kids. Uz kupljenu Maxi Cosi ili Britax autosjedalicu na sajmu, Dotea poklanja Ofrat guralicu za dijete, a priredit će i promotivne cijene Baby Design-a, ABC Design-a i Maclaren-a.

Popuste za bebe i njihove roditelje priprema i Baby Centar, koji tokom trajanja sajma nudi 10 % popusta na svaku kupovinu, a Violeta će nekoliko proizvoda iz programa za bebe i mame nuditi po posebnim sajamskim cijenama.

Vrijedne nagrade očekuju u učesnike u sajamskim edukativnim radionicama i drugim sajamskim sadržajima. Učesnike će nagraditi: Prijatelj ovogodišnjeg Sajma, CryoSave, vodeća europska i svjetska banka matičnih ćelija, Gaudeamus Osijek, Cambridge English School i drugi.

Najsretnije posjetitelje će kroz nagradene igre obradovati, Glossa – centar za njemački jezik i Helen Doron English Centar Tuzla, a iznenađenja očekuju i najslađe i najiskrenije partnere porodične kompanije Menprom, te posjetitelje štanda Konzuma, partnera manifestacije.

Otvaranje sajma, koji će se održati u SKPC Mejdan, je u petak 8. maja u 10. sati, a kompletan program i satnicu događaja, organizator će prezentirati u narednim danima.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Tuzla, partner je kompanija Konzum, a prijatelj CryoSave, vodeća europska i svjetska banka matičnih ćelija. Programski sadržaji će se realizovati uz saglasnost Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona.

PR tim manifestacije „Dječiji sajam 2015“