Jesu li tuzlanski ćevapi bolji od sarajevskih? Dvojac iz 'Gastro tražilice' pokušao pronaći odgovor
Foto: Tuzlanski.ba

Gastro tražilica prvi je YouTube kanal koji se bavi promocijom poznatih i manje poznatih restorana na Balkanu, odnosno gastronomskih destinacija na području bivših ex-yu zemalja.

Kanal je namijenjen za sve gurmane, istinske zaljubljenike u hranu i ljude koji jednostavno vole dobro pojesti.

U svojoj najnovijoj epizodi posjetili su Tuzlu, tačnije u poznatoj ćevabdžinici "Sarajka" pokušali su odgovoriti na pitanje "Da li su bolji tuzlanski ili sarajevski ćevapi?"

"Naše gastro putovanje kroz BiH započelo je u Tuzli, a prva destinacija bila je ćevabdžinica Sarajka Korzo koja se nalazi u samom centru grada. Tradicija i kvaliteta, nezaobilazni roštilj, ali i ćevapi s mesnim poljevom obilježje su ove lokacije" naveli su u opisu video klipa u kojem su degustirali ćevape sa poljevom i sudžukice.

"Drago mi je da ste bili u mom gradu i niste objekat pogriješili, dugogodišnja tradicija i kvalitet. A ćevape sa mesnim poljevom trebate probati kod Zlaje na Slatini. To je vrh vrhova. Naravno ne smijemo ne spomenuti Limenku, Play, Hapija, Groleta i ćevabdžinicu u Novom naselju Solina. Tuzlaci to znaju sve što sam nabrojao. Pozdrav iz Tuzle" navodi se u jednom od komentara na video iz Tuzle.

Podsjećamo, ekipa Gastro tražilice početkom prošle godine, snimila je i film o bosanskom ćevapu, prvom takvom filmu koji na jedan zanimljiv i drugačiji način obrađuje tematiku banjalučkog, travničkog i sarajevskog ćevapa, u tom filmu nije bilo mjesta za tuzlanski ćevap ali su naknadno posjetili grad soli i dali svoj osvrt na tradicionalni bosanski specijalitet. (Tuzlanski.ba)