Foto: Tuzlanski.ba

Protekla sezona na Panonskim jezerima bila je najuspješnija od kada ovaj slani kompleks postoji i posluje. Ostvarena je rekordna ljetnja posjeta na kompleksu slanih jezera od izgradnje prvog jezera i početka rada Panonike 2003.godine.

Zvanično je prodano 377.502 ulaznica svih kategorija, što predstavlja apsolutni rekord u broju prodanih ulaznica a time i rekordnom ukupnom ostvarenom prihodu JKP Pannonica doo Tuzla na godišnjem nivou.

slovenci-panonsko-odmor-kafa

Iz godine u godinu i sve veći broj turista posjećuje Panonska jezera a najveći broj njih sa oduševljenjem konstatuje da će se ponovo vratiti u Tuzlu. Z

abilježen je i veliki broj onih koji su iz drugih gradova BiH ali i Srbije i Hrvatske organizovanim prevozom posjećivali naš grad u sklopu jednodnevnih izleta.

slovenci-panonsko-odmor-kafa1

Uspješna sezona je okončana ali posjete turista nisu. Zanimljiv prizor zabilježili smo danas na kompleksu slanih jezera. Skupina turista iz Slovenije odabrala je upravo Panonska jezera za ispijanje poslijepodnevne kafice i ugodne razgovore na oktobarskom suncu.

Nismo bili u mogućnosti da saznamo više informacija o njihovom proputovanju ali po raspoloženju koje je vladalo među njima sasvim smo sigurni da su uživali u Tuzli i na Panonskim jezerima. (Tuzlanski.ba)