Foto: Tuzlanski.ba

Povodom obilježavanja 22. godišnjice srebreničkog genocida sa Memorijalnog centra Ovčara je, nakon odavanja počasti žrtvama, na petodnevni maraton krenulo pet maratonaca VI. Ultramaratona na relaciji Vukovar-Srebrenica.

Ultramaraton na relaciji Vukovar-Srebrenica, koji će se trčati u pet etapa od 6. do 10. srpnja/jula ove godine, organizira Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba (VBNMGZ).

Namjera je organizatora podsjetiti na sve nevino stradale tijekom agresije na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, te posebno odati počast žrtvama Vukovara i Srebrenice.

„Povezivanjem dva grada žrtve, Vukovara i Srebrenice, želimo podići svijest o važnosti sjećanja i konačnog rješavanja pitanja nestalih osoba kao izraza temeljne humanosti prema svima koji još uvijek ne znaju ništa o sudbini svojih najmilijih“, poručuju iz VBNMGZ-a.

U VI. Ultramaratonu će sudjelovati pet maratonaca koji će u pet etapa prijeći 227 kilometara između Vukovara (Ovčara) i Srebrenice (Potočari). Pored maratonaca, na pojedinim dionicama pridružit će se trkači koji svojim sudjelovanjem žele podržati projekt i na taj način odati počast žrtvama.

Prva etapa kreće sa Ovčare do Vinkovaca, druga je do Brčkog, treća do Janja, četvrta do Zvornika, a peta etapa završava u Potočarima.

Ultramaraton se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića. (AA)