Halilagić: Općina Doboj Istok će u Vladi TK uvijek imati iskrenog partnera
Foto: Tuzlanski.ba

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić boravio je danas u radnoj posjeti općini Doboj Istok gdje se, nakon polaganja cvijeća i odavanja počasti na centralnom spomen obilježju, susreo sa načelnikom Općine Kemalom Bratićem.

Susret je bio prilika da se premijer upozna o najbitnijim razvojnim projektima u Doboj Istoku, vizijom razvoja, ali i problemima s kojim se ova općina susreće. U tom smislu premijer Halilagić je kazao da će Tuzlanski kanton, s ciljem istinskog, a ne samo deklarativnog ravnomjernog razvoja svih lokalnih zajednica, podržati razvojne projekte, pri čemu posebno vodeći računa o rubnim općinama.

- Kroz Program kapitalnih ulaganja radit ćemo na sanaciji školskih objekata, također, tu su i sredstva namijenjena za projekte zaštite okolice i energijske efikasnosti u općinama, a vodnim objektima i objektima vodoprivrede posvetit ćemo se kroz Program ulaganja vodnih naknada u oblast vodoprivrede. To su tri značajnija programa u kojima će svoje mjesto sigurno naći i Doboj Istok - kazao je Halilagić.

Posjetu Doboj Istoku premijer je iskoristio i da posjeti privredno društvo DMDE d.o.o. Doboj Istok, jednog od lidera u oblasti transporta u Bosni i Hercegovini.

Također je posjetio Udruženje „HO Međunarodni forum solidarnosti - EMMAUS“ i Prihvatni centar „Duje“. Tokom posjete Halilagić se detaljnije upoznao o aktivnostima i potrebama Međunarodnog foruma, te se direktoru Foruma Hamzaliji Okanoviću zahvalio na sveukupnom društvenom angažmanu, saopćeno je iz Vlade TK.