Foto: Tuzlanski.ba

Radnici Fabrike obuće "Aida", "Livnice", "Dite" i "Konjuha" na putu prema Orašju sinoć su prenočili u Srebreniku gdje im je Crveni križ Srebrenik obezbijedio prenoćište.

Kako to u Bosni i Hercegovini obično biva, u teškim momentima isplivaju bezgranična solidarnost i empatija svakog Bosanca i Hercegovca, kojim god se on imenom zvao.

orasje-pomoc-radnicima3Shodno tome, građani Orašja su pokazali inicijativu za organizovanje podjele lunch paketa i osvježenja za običnog čovjeka. Običnog čovjeka i najdramatičnijeg dijela njegovog puta, kojeg inače zovemo život.

Građani Orašja su jučer i danas u Omladinski dom u Orašju donosili svoj skromni doprinos, te uspjeli sastaviti 200 lunch paketa za obespravljene radnike. Iako, su mislili da će radnici danas stići do Orašja ipak će pakete večeras u 19 sati, odnijeti u Ormanicu gdje su radnici zbog iznemoglosti morali napraviti pauzu gdje će provesti noć, prije nego što nastave svoj put.

"Neka ova blagdansko ozračje potakne i vas da učinite dobro djelo i neka nas podsjeti na majske poplave i pomoć koja je nama pristigla iz Tuzle. Ne zaboravite svaki dan učiniti nekoga sretnim. Neka to danas budu tuzlanski radnici." navode volonteri koji skupljaju donacije za pomoć radnicima. (Tuzanski.ba)