Ljetni period tokom kojeg budu smanjene sportske, privredne, kulturne i druge aktivnosti u JP SKPC "Mejdan" Tuzla iskorišten je za generalni remont i servise postojeće opreme.

Izvođenje radova je urađeno s ciljem da se u narednom periodu kada će uslijediti nešto intezivnije aktivnosti, pruži što kvalitetnija usluga svim korisnicima ovog Centra.

U skladu sa Programom raspodjele finansijskih sredstava iz Budžeta Grada Tuzla za 2015. god. u dijelu namjenskih sredstava od naknade za prihode ostvarene radom termoelektrane, izdvojena su sredstva u iznosu od 120.000 KM za realizaciju projekta rekonstrukcije zgrade i nabavke opreme za JP SKPC "Mejdan".

Sa odobrenim sredstvima izvršena je popravka stepenica na platou Mejdana, zamjena postojećih sa LED reflektorima u dvije dvorane, nabavljeni pokretni sklapajući koševi u Velikoj dvorani, te će vrata na ulazima A i B biti zamjenjena kliznim.

kosevi-mejdan1

Podsjetimo, SKPC Mejdan je prije četiri godine u rad pustio sistem od 50 solarnih kolektora koji dnevno zagrijavaju oko 5.000 litara vode i prave uštedu od oko 10.000 KM na godišnjem nivou.

Pored toga 2013. godine na krovu Mejdana je postavljena i solarna fotonaponska elektrana snage 10 kw.

Mejdan_Tuzla007-20150918

Ovim projektima, korištenja sunca kao energenta, dat je konkretan primjer kako uticati na poboljšanje stanja životne sredine i klimatske promjene, sa efektom održivog razvoja.

Sezona jesen-zima u dijelu sportskih aktivnosti intezivira se početkom mjeseca oktobra, a lijepi događaji očekuju građane i u dijelu privrednih i kulturnih manifestacija sve do kraja 2015. godine.

"Već u oktobru najavljejuemo koncert Željka Joksimovića, zatim slijedi Veliki jesenji sajam i Sajam zdrave hrane, ljekovitog bilja i meda. Očekujemo da građani Tuzle i Tuzlanskog kantona posjete sve naše najavljene aktivnosti. Posebno pozivamo ljubitelje sporta da budu prisutni na košarkaškim, rukometnim i odbojkaškim utakmicama" navodi se u saopštenju JP SKPC Mejdan Tuzla. (Tuzlanski.ba)