Od četvrtka do kraja sedmice slijedi stabilizacija vremenskih prilika.

FHMZ upozorava: Neugodno i štetno olujno nevrijeme moguće danas i sutra
Foto: Tuzlanski.ba

Neželjeno, neugodno i štetno olujno nevrijeme sa pljuskovima i gradom mogući su u utorak i srijedu, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Od četvrtka do kraja sedmice slijedi stabilizacija vremenskih prilika. Preovladavaće pretežno sunčano i djelimično oblačno vrijeme. Jedino je u četvrtak u kotlinama i duž riječnih tokova moguća slaba magla u jutarnjim satima. Temperature zraka u laganom porastu.

Minimalne temperature zraka varirat će između 12 i 16 u Bosni, na jugu Hercegovine do 20 stepeni Celzijusa. Najviše dnevne temperature uglavnom između 26 do 31, na jugu zemlje do 34. stepena Celzijusa.

Početkom naredne sedmice prema raspoloživim sinoptičkim materijalima izgledno je naoblačenje praćeno kišom i pljuskovima. Uz kišu uslijediće i pad temperature zraka. U periodu od 29. augusta do kraja mjeseca moguća je stabilizacija vremenskih prilika.

Jutarnja temperatura u Bosni uglavnom između 16 i 20, u Hercegovini do 23 stepena Celzijusa. Najviša dnevna temperatura od 30 do 34, jugu zemlje do 37 stepeni Celzijusa.