Elvis Ćustendil, inspektor MUP-a TK,  osuđen je na 25 godina zatvora zbog ubistva Amre Kahrimanović u februaru ove godine u Tuzli.  

Elvisu Ćustendilu, ubici Amre Kahrimanović 25 godina zatvora
Foto: A. Bešić | Izricanje presude

Osuđujuću prvostepenu presudu je izrekao Kantonalni sud u Tuzli, a nakon što je optuženi Elvis Ćustendil prije nekoliko dana priznao krivicu.

Sutkinja Paša Softić je Elvisu Ćustendilu za krivično djelo ubistvo izrekla zatvorsku kaznu u trajanju od 25 godina.

Podsjećamo, 51-godišnji Elvis Ćustendil iz Tuzle, u to vrijeme službenik Uprave policije MUP-a TK,  7. februara 2024. godine u večernjim satima iz službenog pištolja, pucao u Amru Kahrimanović i usmrtio je.

''Ćustendil je optužen da je pomenutog dana u alkoholiziranom stanju, nakon što je suvlasnica ugostiteljskog  objekta  u Tržnom centru Sjenjak u Tuzli Amra Kahrimanović oko 21 sat došla kako bi se objekat zatvorio i izašla iz prostora, naglo ustao, krenuo za oštećenom,  i u holu tržnog centra iz neposredne blizine, iz službenog pištolja Uprave policije  MUP-a TK u kojoj je bio zaposlen u Operativnom centru, na podmukao način  ispalio jedan hitac u leđa oštećene, a nakon toga je, dok je žrtva ležala na podu,  ispalio  još 15 hitaca  u različite dijelove tijela  i usmrtio je'', navedeno je u optužnici Tužilaštva TK. 

Tužilaštvo je istragu u ovom predmetu provelo sa Federalnom upravom policije. Tokom istrage obavljeno je i 11 vještačenja. Između ostalih,  od vještaka neuropsihijatra i kliničkog psihologa, vještaka sudske medicine, DNK analiza, balistička i hemijska vještačenja, vještačenje mobitela i digitalnih zapisa (snimaka), kao i druga stručna vještačenja koje je uradila Federalna uprava policije.

U svojstvu svjedoka je saslušan veći broj osoba,  a uz optužnicu je nadležnom sudu priloženo oko 230 različitih  materijalnih dokaza.

Ćustendil nije prisustvovao današnjem izricanju presude, a rješenjem mu naloženo produženje pritvora koji može trajati devet mjeseci ili do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora, saopšteno je iz Kantonalnog suda Tuzla.