Dodik pisao predsjedniku Jermenije: "Način na koji smo onemogućeni da stignemo u Jermeniju, samo pojačava naše saosjećanje"
Foto: Tuzlanski.ba

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je danas pismo predsjedniku Jermenije Seržu Sargsjanu, u kojem ga s velikim žaljenjenjem obavještava da neće moći da prisustvuje obilježavanju stogodišnjice od genocida počinjenog na Jermenima, jer je, kako navodi, jučer “onemogućen” da dođe do Jermenije.

- Iako je prethodno bila pribavljena sva potrebna dokumentacija oko našeg puta, tek u Bugarskoj, na putu za Jerevan, obaviješteni smo da vlasti Republike Turske, ne odobravaju prelet našeg aviona preko turske teritorije - stoji u Dodikovom pismu, saopćeno je iz kabineta entitetskog predsjednika

- Način na koji smo onemogućeni da stignemo u Jermeniju, samo pojačava naše saosjećanje i poštovanje prema Vašem kolektivnom sjećanju na genocid iz 1915. godine” - dodaje Dodik.

Uz žaljenje zbog nemogućnosti da se, navodi, ovom prilikom pokloni velikim žrtvama vašeg naroda, izražava nadu da će to učiniti prilikom svoje prve posjete Jermeniji. (Agencije)