Foto: Tuzlanski.ba

Dječaci Dženan i Kenan oduševili su mnoge kada je njihovo pismo pronašao poštar u tuzlanskom naselju Sjenjak.

Jučer, tokom pražnjena sandučeta poštar Ismet Jašarević pronašao je pismo Djeda Mrazu, kojeg je napisao stariji dječak za sebe i svog mlađeg brata. Dženan ima 7 godina, a njegov brat 3 godine. Za dječake je to već tradicija, kazala je njihova majka, Almedina Karić za Tuzlanski.ba.

"To nam je da kažem neka tradicija da pišemo Djeda Mrazu pismo od njegove 3 godine. Pisao je pismo prije nekih mjesec dana i baš mi je simpatično sve ovo u vezi toga.", kaže majka Almedina. 

Dženan i Kenan imaju pravi bratski odnos te tako Dženan koji redovno piše pismo uvijek u dogovoru sa mlađim bratom izaberu želju. Ove godine za njih je to bio autIć na daljinski. 

Vezano: Tuzla: Poštar u sandučetu pronašao zanimljivo pismo dječaka Djeda Mrazu

"Ja sam njima rekla da je Djed Mraz na ulazu kod nas kad je ostavljao poklone izgubio pismo i  da je našao poštar i da će poštar doći da ih upozna.", kazala nam je majka Almedina.

Poštar u posjetu dječacima dolazi sutra, a i oni su uzbuđeni zbog ovog susreta, posebno Dženan.

"Jedva čekam da upoznam čika poštara koji je pronašao moje pismo što je ispalo Djeda Mrazu", kazao je dječak čije je pismo oduševilo mnoge na društvenim mrežama.  (Tuzlanski.ba)