Foto: Tuzlanski.ba

Banjalučka policija privela je sinoć braću Nermina i Armina Ćuluma, koji su širom Evrope poznati kao sigurnosno interesantna lica. 

Kako saznaje "Avaz", privedeni su u jednom poznatom banjalučkom restoranu, a potom su pod pratnjom policije sprovedeni u PU Banja Luka i to u luksuznom Ferrariju i dva Lamborghinija, koji su i izazvali pažnju istražnih organa.

- U toku je preduzimanje radnji prema njima, sa ciljem utvrđivanja njihove povezanosti sa izvršenjem krivičnih djela na području koje je u nadležnosti PU Banja Luka - rekla je portparol ove uprave, Marija Markanović.

Ćulumi važe za osnivače bajkerske organizacije "United Tribuns" koju je njemačka tajna služba proglasila za državnu opasnost. Naime, prema izvještaju Službe za zaštitu ustavnog poretka i borbu protiv terorizma njemačke pokrajine Bayern iz 2014. godine, motociklistička organizacija, ili kako sami sebe nazivaju bratstvo "United Tribuns" nakon salafista i neonacista predstavlja najveću državnu opasnost u Njemačkoj.

"United Tribuns" osnovao je upravo Armin Ćulum zvani Boki, bivši bokser iz BiH. On je inače iz Prijedora, a tokom rata je izbjegao u Njemačku.

Braća Ćulum su i prije izvjesnog vremena bili privedeni i ispitani u okviru istrage ubistva Slaviše Krunića, poznatog banjalučkog biznismena. (Avaz.ba)