BiH: Ceste vlažne zbog kiše, prijetnja od odrona zemlje i kamenja
Foto: Tuzlanski.ba

Ovog jutra na putevima u Bosni i Hercegovini se saobraća po vlažnom, odnosno mokrom kolovozu, javlja Anadolu Agency (AA).

U višim predjelima kolovoz je mjestimično zasniježen. Apeluje se na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode uvjetima na putu.

Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, pa vozače pozivamo na pojačan oprez.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-mopto kluba (BIHAMK) posebno skreću pažnju na puteve: Jablanica-Mostar-Doljani, Stolac-Neum, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka, Jajce-Banja Luka i Turbe-Skender Vakuf-Karanovac.

Apeluje se na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Aktuelni su radovi na sanaciji klizišta na dionici autoputa A-1 Kakanj - Zenica Jug u mjestu Donji Tičići. Saobraćaj se na navedenoj dionici odvija sporije, u oba smjera jednom trakom. Vozači se mole da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno.

Na ostalim graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.