Arapi grade novi grad Salam City, 300 luksuznih vila na 134.000 kvadratnih metara
Foto: Tuzlanski.ba

Kompanija Green Valley International Real Estate iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja se bavi nekretninama i investicijama, najavila je izgradnju novog stambenog kompleksa u Sarajevu pod nazivom "Salam City".

"Salam City" je naselje koje je planirano da se izgradi na 134.000 kvadratnih metara na području Sarajeva, tačnije na vrhu brda Donja Vogošća, a opisano je kao jedno od najživopisnijih mjesta u regionu.

Njegova izgradnja trebalo bi da košta blizu 44 miliona dolara i sadržavaće 300 luksuznih vila različitih veličina kako bi mogli da odgovore svim zahtjevima kupaca, navodi investitor.

"BiH nudi mnogo za investiranje i povećanje našeg portfolija. "Salam City" pruža odličan potencijal za one koji traže perfektnu turističku destinaciju za investicije" - rekao je Ali Saed Al Salami, generalni direktor kompanije Green Valley.

Projekat uključuje izgradnju hotela sa četiri zvjezdice, ugostiteljske i objekte za rekreaciju kao što je otvoreni bazen, teren za košarku i tenis, restorane, kafiće, supermarket, džamiju. Kako je navedeno, novo naselje je 17 kilometara od sarajevskog aerodroma i 15 kilometara od centra grada, a "Salam City" je samo dio velikog projekta "Green Valley". (Indikator.ba)