Apel za srebreničku majku koja ima tumor na mozgu
Foto: Tuzlanski.ba

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Minu Zuhrić, mirnu i samozatajnu srebreničku majku koja ima tumor na mozgu. Za nju je u funkciju stavljen humanitarni broj 17042 kojim donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Mina je porijeklom iz Srebrenice, a sada živi u Zavidovićima. U genocidu je izgubila muža, oca, brata, svekra i svekrvu. Ostala je sa četiri djevojčice koje je morala sama odgajati.

Taman kada su se neke stvari posložile i djeca odrasla, Minu je zadesila kobna bolest – tumor na mozgu. Uprkos svemu, ona je više nego zahvalna na svemu što ima iako živi jako teškim životom.

Njena najveća sreća su njena djeca koja su izrasla u dobre i poštene ljude. Njene kćerke dobro znaju koliko se njihova majka napatila u životu i učinile bi sve za njeno ozdravljenje.

Pokušale su samostalno prikupiti novac za njenu operaciju, ali kako nisu uspjele, obratile su Udruženju Pomozi.ba za pomoć. Za operaciju u Turskoj njihovoj majci je potrebno 18.000 eura, a one su uspjele skupiti 6.829 eura.

Kako bi prikupile ostatak novca u iznosu od 11.171 eura potrebna im je pomoć dobrih ljudi. Mini osim poziva na broj 17042 možete pomoći donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili standardnih žiro računa Udruženja Pomozi.ba.