70 doktora medicine dobit će priliku za zaposlenje u Tuzlanskom kantonu
Foto: Tuzlanski.ba

70 doktora medicine dobit će priliku za poslovni angažman u zdravstvenim ustanovama na području Tuzlanskog kantona, a u skladu sa Programom sufinansiranja zapošljavanja kojeg je realizovala Služba za zapošljavanje TK.

Saglasnost na Program unapređenja zdravstvene zaštite na ovom području dala je Vlada Tuzlanskog kantona na danas održanoj sjednici. Cilj je poboljšanje zdravlja stanovništva i zadovoljstva korisnika zdravstvenih usluga na području kantona kroz omogućavanje pružanja većeg obima zdravstvenih usluga putem angažmana dodatnog stručnog kadra.

S tim u vezi Zavod zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona je zadužen da u planskim dokumentima za 2024. i 2025. godinu obezbijedi više od dva miliona maraka za finansiranje unapređenja zdravstvene zaštite u skladu sa ovim Programom. Navedena sredstva se odnose na finansiranje angažmana 70 doktora medicine, što iznosi do 2.700 KM mjesečno po angažovanom doktoru, saopšteno je iz Vlade Tuzlanskog kantona.

Program unapređenja predstavlja podršku Programu sufinansiranja zapošljavanja doktora medicine koji finansiraju Federalni zavod za zapošljavanje i Služba za zapošljavanje TK i podrazumijeva finansiranje zdravstvenih ustanova u periodu od 01.06.2024. godine do isteka angažmana. (Tuzlanski.ba)