Utorak, 18. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mama dala savršen odgovor sinu koji odbija obavljati ‘ženske’ poslove

Preuzmite sliku

41-godišnja majka tri dječaka, plaća 10 dolara  sinovima dnevno da obavljaju svoje kućanske poslove.

Međutim, plata im se oduzima 10 dolara ako izostaju dan. Dječaci svoje zadatke moraju obavljati pet dana u sedmici, iako nije važno koje dane odaberu za rad.

“Ovaj nam je sistem savršeno funkcionisao, dječaci su uvijek ispunjavali svoje obaveze”, napisala je mama na Redditu.

Njen se 12-godišnji sin spremao igrati Fortnite s prijateljem i rekao je da će biti spreman za 15 minuta nakon što završi svoje kućne  poslove. Kada su dječaci počeli igrati igricu, sin je rekao prijatelju da je on zadužen za brisanje prašine i metenje stepenica, na što je prijatelj odgovorio: “Dobro je što me roditelji ne tjeraju da obavljam ženske poslove.”

Nakon što je saznala što je prijatelj rekao, mama je rekla sinu da obavljanje poslova nema veze sa spolom.

“Razgovarala sam sa svojim sinom i objasnila mu da znanje o čišćenju nije specifično ni za jedan spol, da je to životna vještina koju svi trebaju znati. Također sam mu rekala da razumijem da druge porodice funkcionišu drugačije, međutim, u našoj su porodici svi podjednako radili”, napisala je.

Tokom slijedeća tri dana dječak je odbijao obavljati svoje “ženske” poslove. Dakle, kada je došao dan džeparca, dva brata koja su odradila svoje dobila su 50 dolara, ali 12-godišnjak koji je odbio, dobio je samo 20 dolara. Mama i dječakov otac su razvedeni pa je 12-godišnjak nazvao tatu da mu se požali što je dobio 30 dolara manje, a tata je stao na njegovu stranu.

“Moj bivši suprug me zatim nazvao i rekao mi da nisam upravu što sam mu dala samo 20 dolara i da zamislim kako se osjeća da su njegova braća dobila više od njega. Objasnila sam mu da su naši drugi sinovi zapravo radili svoje poslove svih 5 dana, pa su tako i nagrađeni”, napisala je majka. Dodala je da je njen suprug rekao da je “bezosjećajna” i da “ponižava” njihovog sina.

Mama je pitala na forumu da li je ispravno postupila i  komentatori su se jednoglasno složili da je u pravu.

Jedini problem koji su imali komentatori bio je taj što je mama bila malo previše velikodušna dajući im 50 dolara sedmično.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje