tradicionalno jelo
Recept za tradicionalno jelo kukuruzu: Oduševit će i nove generacije
Pečenu kukuruzu premažite džemom, ohladite, narežite i poslužite. Prijatno! Ne tako davno kukuruzno brašno svakodnevno se koristilo. Uz hljeb pripremala se i kukuruzna palenta (ali i od žitarica poput zobi, ječma i prosa) te začinjala mašću...
Jeste li probali bosanski ćevap? Staro tradicionalno jelo koje se pravi od ostataka pogače
Bosanski ćevap je starinsko bosansko jelo, koje se pravi od ostataka starog hljeba ili pogače uz puno crvenog luka i komadića mesa. Postoji više verzija ovog tradicionalnog obroka, a u nekim krajevima ga nazivaju poparom, potkožicom, bosans...
Okus djetinjstva: Recept za neodoljive kulake
Klepe se nazivaju i bosanskim raviolima ili mantijima, jer se pripremaju na sličan način. Najljepša stvar koji vjerovatno pamtite iz djetinjstva su kulaci. Kulaci su vrsta hrane koju nalazimo pod istim ili sličnim imenom u raznim kuhinjama...
Razvio biznis u migrantskom kampu: Evo kako mladi Pakistanac sprema tradicionalno jelo
U migrantskom kampu na Vučjaku kod Bihaća, gdje je odnedavno smješteno više od 400 migranata, muškaraca, uglavnom iz Pakistana i Afganistana, centralno mesto okupljanja je “radnja”, koju drži Pakistanac Tarek Mansar. Mansar je, naime, ispr...