Foto: Tuzlanski.ba

Naši fudbalski reprezentativci jutros su održali novi trening u Hrasnici. Zmajeve je gromoglasnim aplauzom i skandiranjima dočekalo nekoliko stotina navijača, među kojima značajan broj djece iz područja koja su nastradala u poplavama diljem Bosne i Hercegovine.

Sušićevi izabranici ponovo su imali zanimljiv i aktivan trening. Nakon uvodnog razgibavanja i zagrijavanja Zmajevi su preskakali prepreke, nakon čega su podijeljeni u dvije ekipe igrali neku vrstu rukometa, u kojemu su gol mogli postići jedino glavom.

reprezentacija-trening-pred-brazilBilo je izuzetno zanimljivo gledati ovaj duel u kojemu se igrači nisu pretjerano štedjeli, pa je tako i u ovom sportu virtuozni Zvjezdan Misimović nakrakto prekinuo trening jer je na licu osjetio malo jači pritisak rukavica Asmira Begovića, piše Reprezentacija.ba

miralem-autogram22Nakon tog dijela treninga, koji je vodio Tomislav Piplica, Safet Sušić je igračima organizovao vježbu u kojoj su za zadatak imali nakon odigranog duplog pasa promijeniti ritam i šutirati iz prve. Pape je aktivno korigovao svoje igrače tako da je nakon nekoliko pokušaja vježba rađena na najbolji način.

reprezentacija-trening-pred-brazil44Popodne će Zmajevi ponovo trenirati, također u Hrasnici, a planirano je kako će međusobno odmjeriti snage na smanjenom terenu.

Treba napomenuti da su trening propustili Mujdža i Lulić, a da su sa smanjenim intenzitetom radili Kolašinac, Fejzić, Sušić i Bičakčić. (Foto: Damir Hajdarpašić)