Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Visokom danas otvaranje centra regionalnog teniskog kompleksa

Preuzmite sliku

U parku “Ravne 2” u “Dolini piramida” u Visokom danas će biti upriličeno svečano otvaranje teniskog kompleksa koji će postati centar regionalnog tenisa.

Izgradnju ovog centra, kojeg čine jedan teren s tvrdom i jedan sa zemljanom podlogom, organizirali su osnivač Fondacije “Bosanska piramida Sunca” Semir Osmanagić i najbolji teniser svijeta Novak Đoković dok su Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine i Teniski savez BiH partneri projekta.

Na svečanom otvorenju će biti odigran niz teniskih mečeva. Započet će mlade teniske nade iz brojnih bh. klubova, a egzibicione mečeve odigrat će Đoković, slovenski reprezentativac Aljaž Bedene, Hrvat Ivan Dodig, te bh. teniser Aldin Šetkić.

– Sa ovim terenima, vrhunskom teretanom i smještajnim kapacitetima Đoković će moći obavljati pripreme u Visokom. Zamislite kakvu će to poruku poslati svijetu i regionu i koliko će privući mališana da se bave ovim sportom – kazao je ranije Osmanagić.

Istaknuo je da je s Đokovićem već razgovarao o osnivanju akademije tenisa u BiH. Srbijanac već ima jednu akademiju u Beogradu, gdje mlade srbijanske nade treniraju na petnaestak terena, a postoji intencija da se nešto slično uradi i u Visokom.

Današnju manifestaciju otvorenja terena pratit će bogat kulturno-umjetnički program, a dan poslije na programu je basket tri na tri sa bh. košarkašima koji će tog dana radost podijeliti s mališanima iz domova za djecu bez roditeljskog staranja iz nekoliko bh. gradova.

Manifestaciju otvorenja terena u Visokom prenosit će brojni domaći, regionalni ali i svjetski mediji. Bitno je napomenuti da je finansijska konstrukcija ovog projekta zatvorena je bez da je bilo koji nivo vlasti u BiH prepoznao značaj projekta i pomogao njegovu organizaciju na finansijski ili bilo koji drugi način.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje