Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Penzionisao se Div sa Šalte: “Hvala za najoriginalniji savjet za servis” napisao je Đoković

Preuzmite sliku

Jedan od najboljih hrvatskih tenisera službeno je rekao zbogom sportu koji ga je proslavio.

Gotovo dvije i po godine nakon što je odigrao svoj posljednji službeni meč, Ivo Karlović zvanično je potvrdio kako se njegov povratak tenisu neće dogoditi, odnosno da mu je karijera završena.

Napravio je to preko objave na X-u, u kojoj se obratio svima koji su u karijeri bili uz njega:

U njegovoj dugoj karijeri, kao ključan trenutak može se navesti prvo kolo Wimbledona 2004. godine, kad je kao kvalifikant u prvom kolu savladao branitelja naslova i tada prvog tenisera svijeta, Lleytona Hewitta.

211 centimetara visoki Ivo osvojio je osam turnira, a najviši ranking na ATP ljestvici bio mu je 14. mjesto, 2008. godine.

Bio je član Davis Cup reprezentacije koja je osvojila Davis Cup 2005. godine, a s reprezentacijom je igrao i u finalu 2016., kad je poražen u petom meču finalnog susreta protiv Argentine.

Na Grand slamu je najdalje došao na Wimbledonu 2009. godine, kad u četvrtfinalu nije uspio savladati Rogera Federera. Ukupno je na Grand slamovima upisao 54 pobjeda i 63 poraza.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivo Karlovic (@ivokarlovic)

Drugi je igrač u historiji po broju pogođenih as servisa, a tamo će još neupitno neko vrijeme ostati, s obzirom na to da mu niko od aktivnih tenisera nije dovoljno blizu niti s realnim šansama dostići njegovih 13762.

Vijest o završetku karijere, koju je objavio na svojim društvenim mrežama, komentarisali su brojni poštovaoci njegovog lika i djela, među kojima je bio i Novak Đoković:

Dr. Ivo! Hvala ti na najoriginalnijem savjetu koji sam ikada dobio za servis. Svaka čast na karijeri. Možeš da budeš veoma ponosan sa postignutim!”

“Svaka čast Ivo na vrhunskoj karijeri. Sve najbolje u daljnjim životnim ciljevima. Samo je jedan Dr.Ivo“, napisao je Ivan Dodig.

“Svaka čast i čestitike Doktore, bilo je zadovoljstvo igrati sa i protiv tebe”, napisao je Matt Ebden i brojni drugi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje