Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najbolji španski teniser Carlos Alkaraz zbog povrede morao predati meč

Preuzmite sliku

Popularno

Najbolji španski teniser Carlos Alkaraz zbog povrede skočnog zgloba morao je da preda meč prvog kola u Rio de Janeiro protiv Tijaga Monteira.

On je zapravo odigrao samo dva poena u ovom meču, a onda je morao da se povuče jer je povrijedio zglob. Nezgodno je stao i izvrnuo ga, probao je da nastavi, ali se na snimku vidjelo da je zgob odmah otekao, pa je Španac bio prinuđen da odustane.

Dalje je prošao 117. igrač sveta Tijago Monteiro koji je kao domaći igrač dobio specijalnu pozivnicu za turnir i sada će brazilska publika gledati dva svoja igrača u drugom meču. On će se sastati sa Felipeom Meligeni Alvesom koji je 153. na listi.

Situacija na ATP listi je sada takva da je Alcaraz izgubio dodatnih 300 bodova, jer je u Riju branio finale od prošle sezone i sada zaostaje preko 1.000 poena za Novakom Đokovićem. Srpski teniser ima 9.855 bodova, a mladi Španac je na 8.805. Iza njih je Janik Sinner sa 8.270, Danil Medvedev ima 8.015, a svi ostali su van trke za vrh.

Nakon meča Alkaraz je govorio o povredi.

“Još uvijek ne znam ništa, to je istina. Sutra ću da se testiram da vidim da li nešto ozbiljno ili ne. Fizioterapeut mi je rekao da ne misli da je bilo šta ozbiljno. Bilo je loše jer sam se osjećao loše, to je bio prvi utisak. Osjećao sam bol kada sam pao, pa mi je bilo teško da nastavim meč. Fizioterapeut mi je rekao da odigram par gemova i da vidim kako se osjećam. Nisam mogao da se krećem dobro i zato sam izabrao da predam meč”, rekao je Španac, prenosi Mondo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,