Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kyrgios: “Napravili smo monstruma, osvojit će 28. Grand Slam titula”

Preuzmite sliku

Novak Đoković je, kao po navici, ispisao nove stranice teniske historije. Od sutra će ponovo biti najbolji teniser svijeta, nakon što je osvojio 10. titulu na Australian Openu.

Trofej je još „teži“ kada se uzme u obzir i Novakova deportacija i cijela drama koja se dogodila prošle godine nakon što je sletio u Melbourne.

Jedan od njegovih kolega koji je i tada slao riječi podrške bio je Australijanac Nick Kyrgios.

Nakon što je iskoristio treću meč loptu u trećem setu protiv Stefanosa Tsitsipasa, poruke podrške i čestitke počele su da stižu na Novakov račun sa svih strana.

Jedan od najbržih bio je upravo Kyrgios.

„Haha, rekao sam vam, napravili smo monstruma. Svaka čast, Novače! Sjeo sam u kauč i uživao u cjelokupnom šou. Uživaj do kraja“, napisao je Kirjos i dodao:

„Osvojit će 28 slemova, lagano“.

Tridesetpetogodišnji srpski teniser u finalu u Melbournu pobijedio je Stefanosa Tsitsipasa 6:3, 7:6 (4), 7:6 (5 za dva časa i 59 minuta igre i po deseti put u karijeri osvojio Grand Slam trofej na najmlađem kontinentu. Novaku je do 22. Grand Slam titule došao uz samo jedan izgubljen set i na prvom mjestu vječne liste izjednačio se sa Rafaelom Nadalom. (Sport Klub)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje