Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Đoković: O povlačenju ću razmišljati kada mladi momci počnu da me rasturaju, za sada je ok

Preuzmite sliku

Najbolji teniser planete Novak Đoković rekao je da će početi da razmišlja o povlačenju kad mladi igrači počnu da ga “rasturaju” i dodao da ga je prošlogodišnji poraz od Carlosa Alcaraza u finalu Wimbledona dodatno motivisao za osvajanje US opena.

“Možda će trenutak za povlačenje postati bliži kad prestanem da osvajam grand slamove i kad ne budem u stanju da budem među glavnim kandidatima za velike titule. Kad mladi momci počnu da me ‘rasturaju’, onda ću vjerovatno početi da razmišljam i da se pitam da li da nastavim. Ali, za sada je sve u redu, rekao je Đoković u intervjuu za američki časopis “Sports illustrated”.

Đoković je na prošlosezonski US open stigao poslije poraza u finalu Wimbledona od Alcaraza.

“To me je toliko razbijesnilo, da sam morao da dođem i pobjedim sve na američkom tlu, što sam i učinio”, dodao je Đoković, prenosi Tanjug.

Đoković je o odnosu javnosti prema njemu u posljednje vrijeme, rekao da sada osjeća veću ljubav publike.

“Osjećam sada veću ljubav kada je u pitanju publika, osjećam da me više cijene i poštuju, a možda je to zato što Roger Federer i Rafael Nadal nisu tu”, zaključio je Đoković koji će prve mečeve poslije Australian opena igrati od 6. do 17. marta na Mastersu u Indian Velsu, a ubrzo poslije toga i u Miamiju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,