Četvrtak, 23. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Đoković: Bio bih zadovoljan da Nadal i ja imamo isto titula

Preuzmite sliku

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je u intervjuu za “National” istakao da bi bio zadovoljan kada bi na kraju karijere on i Rafael Nadal imali isti broj Grand slam titula.

Đoković će u drugom kolu turnira serije ATP 500 u Dubaiju igrati sa boljim iz duela koji igraju Constant Lestiene i Talon Grikkspor, odlučeno je žrijebom.

“Bio bih zadovoljan kad bismo Nadal i ja na kraju imali isti broj Grand slam titula. Volio bih više da imam od svog najvećeg rivala, ali kad se bude podvlačila crta, čak i ako se zaustavim ovdje, a Nadal osvoji još deset Slamova, moram da budem generalno zadovoljan“, rekao je Đoković.

“Možda će postojati mali dio mene koji će žaliti što nisam imao više od njega, ali na kraju, koliko je dovoljno? Znate na šta mislim? Pitam se, jer je to balansiranje profesionalnog sportiste. Biti u sportu koji je zahtjevan, sezona je duga, mnogo je prilika. Postoje četiri Slama svake godine, imate prilike. Morate imati takmičarski um, morate imati snagu, mentalni pristup vuka, da budeš gladan, jer vas to pokreće, bar mene. Ali u isto vrijeme, ima vremena da se balansira i kaže: ‘U redu, dosta je postignuto, moraš biti ponosan, zahvalan, skroman’. Sa obje vrste ličnosti morate da se nosite i sa kojima morate da živite u isto vrijeme“, izjavio je Đoković.

Osvrnuo se najbolji srpski teniser i na pitanje ko je njegov najveći rival.

“Kad bih morao da izaberem Nadala ili Federera, vjerovatno bih izabrao Nadala zbog rivalstva, istorije, uloga koji postoji kada igramo, posebno u finalu Grand slama. Volio bih da me pamte po posvećenosti. Sve se vrti oko toga. Pokušavate da napredujete, budete posvećeni, rastete, usavršavate. Da postanete bolji, poboljštate sebe, svoje okruženje i budete inspirativni za mlade sportiste širom svijeta“, zaključio je Đoković, piše Sport Klub.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,