Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Davis Cup: BiH protiv Bugarske u najjačem sastavu, protivnik bez 13. igrača svijeta

Preuzmite sliku

Jučer su objavljene nominacije timova za predstojeći Davis Cup meč prve svjetske grupe između teniskih reprezentacija Bugarske i BiH koji će se odigrati 3. i 4. Februara 2024. godine u bugarskom gradu Burgasu, saopšteno je iz Teniskog saveza BiH.

Najbolji bh. teniseri na meč sa Bugarskom putuju u sljedećem sastavu:

Damir Džumhur, Nerman Fatić, Tomislav Brkić, Mirza Bašić i Andrej Nedić, će zajedno sa selektorom Zrnićem i ostalim članovima bh tima probati ostvariti pobjedu na teškom gostovanju u Burgasu.

Nakon objavljenih nominacija, bh. Davis Cup tim može biti zadovoljan, jer se na listi nominacija bugarskog tima ne nalazi ime Gligora Dimitrova, nekada trećeg, a trenutno 13. tenisera svijeta.

Bugarska selekcija će u meču prve svjetske grupe u susretu sa BiH nastupati u sljedećem sastavu:

Dimitar Kuzmanov, Yanaki Milev, Petr Nesterov, Aleksandar Lazarov, te Aleksander Donski, predvođena selektorom Valentinom Dimovim.

Zajedništvo najveća snaga BiH

Bh. seniorska “Davis Cup” teniska reprezentacija u Bugarsku ide u kompletnom sastavu te se kao i uvijek svi teniseri odazovu pozivu za nastup za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Upravo zajedništvo ove reprezentacije, je snaga teniskog seniorskog tima BiH, koji od 2016. godine nastupa u prvoj svjetskoj grupi najboljih tenskih reprezentcija svijeta.

Prvi dio priperema za meč protiv Bugarske, najbolji bh. teniseri početi će u Sarajevu, dok će se završene pripreme odraditi u Burgasu od 28.01. do 02.02.2024.godine.

Na završnim pripremama će se probati podići forma za predstojeće mečeve koji su na rasporedu 3.(subota) i 4. (nedelja) februara u Avenue Tennis centru u Burgasu (Bugarska).

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,